Servicepunt

Drentse lokale energiegroepen kunnen gebruik maken van de diensten van het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. 

Het Servicepunt is het eerste aanspreekpunt voor lokale groepen in Drenthe die werken aan duurzame lokale energieopwekking, energiebesparing en duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Het servicepunt biedt gerichte ondersteuning door mee te denken over specifieke vragen waar je tegenaan loopt en helpen bij het vinden van financiën en de juiste partners.

Als het gaat om zonne-energie, zijn er vaak ook mensen die dit collectief willen aanpakken. Gezamenlijke inkooptrajecten zorgen ervoor dat particulieren worden ontzorgd en bieden mogelijkheden voor prijsvoordelen voor de deelnemers. De trajecten bieden kans op een snelle plaatsing van veel panelen in buurten en dorpen. Iedereen kan een gezamenlijk inkooptraject voor zijn of haar omgeving opzetten.

Voor straten, buurten, dorpen of groepen die aan de hand van de Zonnetour-bijeenkomsten gezamenlijk aan de slag willen met de inkoop van zonnepanelen vervult het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe een betrouwbare ondersteuningsfunctie.

Lees hier meer over het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe.