De Zonnetouravonden

Bent u woningeigenaar en wilt u zelf zonne-energie opwekken?

In mei en juni vinden er weer informatieavonden plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’. 

Tijdens de avonden is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente, de zonnelening of andere financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen en zonneboilers. Verder krijgt u tips hoe aan de slag te gaan met de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. Op de bedrijvenmarkt kunnen bedrijven u adviseren over de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers. Ook kunt u rechtstreeks vragen voorleggen aan het Drents Energieloket, ervaringsdeskundigen, en eventueel een plaatselijk Buurkrachtteam of plaatselijke energiecoöperatie.

In de volgende gemeenten wordt een informatie-avond gehouden:

Gemeente Noordenveld, Café Ensing in Peize, 11 mei om 19.30 uur.

Gemeente Assen, MFA Kloosterveste in Assen, 22 mei om 19.30 uur.

Gemeente Borger-Odoorn, Gemeentehuis Exloo, 30 mei om 19.30 uur.

Gemeente Westerveld, het Dingspilhuus in Diever, 20 juni om 19.30 uur.

Gemeente Tynaarlo,  ‘t Loughoes in Eelde, 29 juni om 19.30 uur.

Gemeente Aa en Hunze, gemeentehuis Gieten, 20 juni om 19.30 uur.

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van 17 partners waaronder alle Drentse gemeenten. Op www.drentsenergieloket.nl kunt u terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van uw woning: Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor?

Heeft u vragen, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet u van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomsten is een adviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.