Zon zoekt Drent

Het Drents Energieloket gaat samen met haar partners, de provincie en gemeenten, voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Net als in voorgaande jaren organiseren we een Zonnetour in een aantal Drentse gemeenten. Houd deze website in de gaten voor de exacte data.

Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dilemma’s. Daarom organiseert het Drents Energieloket de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Onderdelen van de campagne zijn diverse bijeenkomsten waar de zonnekaart en de zonnelening worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook ervaringsdeskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen verder op weg te helpen.

De zonnekaart
De zonnekaart laat zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen. De zonnekaart is online voor alle gemeenten:

De zonnelening
Dankzij de zonnelening kunnen particuliere woningbezitters tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken die gericht zijn op het opwekken van zonne-energie. Lees hier meer informatie over de zonnelening.